Nieuws

Royaux Chape en Isolatie staat niet stil, dat is zeker.
Bekijk hieronder onze laatse nieuwsberichten om op de hoogte te zijn van ons bedrijf.

Randisolatie, een introductie in 4 vragen

Wat is randisolatie? Randisolatie is een strook isolatie langs de omtrek van een vloer die verticaal geplaatst wordt. Randisolatie zorgt ervoor dat de spanningen, zoals krimp en uitzetting, in de chape opgevangen kunnen worden.

Waaruit bestaat randisolatie? Randisolatie bestaat uit polyethyleenschuim, voorzien van een gesloten celstructuur. Het neemt geen vocht op en is voldoende elastisch om uitzetting op te vangen.

Lees meer

Administratieve kracht gezocht M/V

Dringend gezocht: Een nieuwe collega met een uitstekende administratieve en boekhoudkundige basis.

Lees meer

Een harsgebonden vloer op een dekvloer? Yes we can!

Harsgebonden vloeren, zoals epoxy en PU vloersystemen, worden steeds populairder. De voorbije jaren vonden ze hun ingang in niet-industriële gebouwen zoals woningen en kantoren. Dit bracht nieuwe uitdagingen met zich mee. De afwerking werd belangrijker en de ondergronden uitdagender. Hieronder lees je waaraan jouw dekvloer moet voldoen.

Lees meer

Spuitisolatie voor je vloer: welke en waarom

Wil jij het in huis warmer in de winter, koeler in de zomer? En liefst zonder energieverlies? Wie vandaag zijn woning slim en efficiënt wil isoleren, zoekt uiteraard maximaal resultaat en rendement. En het mag meteen ook makkelijk handig, goedkoop en duurzaam zijn. Daarom maakt men voor isolatiewerken bij renovatie en nieuwbouw graag gebruik van PURschuim.

Lees meer

Pleisterwerken: voor of na de dekvloer?

Pleisterwerken vinden plaats na de installatie van de leidingen, kanalen en elektriciteitskabels maar vOOr de uitvoering van de vloeropbouw.” Dit statement staat al jaren in steen gebeiteld in de bouwsector. Maar is dit wel nog steeds the way to go? Er rijzen tegenwoordig hier en daar vragen rond deze aanpak. 

In bepaalde situaties zou het interessant kunnen zijn om de fasering van de werken te reorganiseren. De traditionele aanpak heeft namelijk enkele nadelen waarvan het beschadigen van speciale technieken en het risico op vallen de grootste zijn. 

 

Lees meer

Royaux trekt naar de beurs!

De Bis-Beurs meer bepaald.

Lees meer
Chappie
loading