Nieuws

Royaux Chape en Isolatie staat niet stil, dat is zeker.
Bekijk hieronder onze laatse nieuwsberichten om op de hoogte te zijn van ons bedrijf.

De juiste dekvloer voor vloerverwarming

Ben jij een nieuwe woning aan het bouwen of wil je een bestaande woning renoveren? Ben je van plan om vloerverwarming te installeren zodat je mag genieten van optimaal wooncomfort? Weet dan dat de gepaste dekvloer een grote meerwaarde betekent voor je vloerverwarming

Lees meer

Stabilisé: een tijd van verwerken en een tijd van drogen

Om eerst maar een paar bouwvakkerstermen op hun woord te pakken: neen, stabilisé is niet hetzelfde als chape. Elk van beide materies is een afwerklaag, ja, maar hun samenstelling is anders. Ze bestaan dan wel uit zowat dezelfde ingrediënten, maar de onderlinge mengverhouding verschilt zodanig dat ook hun structuur verandert. Waardoor ze in de bouw ook een andere functie krijgen. Chape dient als afgewerkte dekvloer, terwijl stabilisé veeleer als waterdoorlaatbaar opvulmiddel fungeert. 

Lees meer

Tips bij het leggen van akoestische vloerisolatie

Hebt u last van storende contactgeluiden in huis? Vooral van de bovenverdieping, net terwijl u beneden wat wil rusten? Voetstappen, stoelen die verschuiven, iets dat boven met veel gekletter op de vloer valt? Of andersom. U ligt net boven in bed te slapen en de hoge hakken van uw dochter boven tikken u weeral wakker?

Uw woning moet een bron van stilte en zen zijn. Geen broeihaard van geluidsoverlast. Contact geluiden horen in uw huis niet thuis. Want ze verstoren uw rust. Ze irriteren, veroorzaken stress en kunnen op termijn uw gezondheid schaden. 

 

Lees meer

De voordelen van sneldrogende chape

Chape leggen en enkele dagen later al beginnen vloeren? Met sneldrogende chape kan je 2 tot 4 dagen na het chapen al aan de slag met je vloerbekleding. Tijdswinst voor je bouwproject en bruikbaar voor alle types vloeren. 

Lees meer

Chape maken? 5 tips voor het beste resultaat

Hoe maak je de beste chape? Een belangrijke vraag, want de kwaliteit van je chape is bepalend voor de levensduur van je vloer. We zetten je op weg met 5 tips.

De perfecte chape maken is een kunst. Daarom laat je dit best door een professional doen.

  • Meng droog
  • Gebruik voldoende cement
  • Kies cement van de beste kwaliteit
  • Gebruik gewassen zand met een grove korrel
  • Meng lang genoeg na voor egale en vaste chape

 

Lees meer

Gebruik hellingschape op je plat dak

Wanneer kan ik hellingschape gebruiken? Hoe steil moet de helling zijn? Welke materialen kan ik kiezen en hoe plaats ik ze? Ontdek alles wat je moet weten over hellingschape.


Heb je een plat dak? Voorkom dat regenwater blijft staan en de constructie van je huis onder druk zet. Met hellingschape zorg je voor een kwalitatieve afwatering richting goot.

Lees meer