Kurt Deklerck

Kurt Deklerck is een rolstoelbiljarter uit Brugge, gespecialiseerd in snooker en pool. Hij heeft meerdere wereld-, Europese en Belgische titels behaald binnen deze disciplines. Royaux Chape & Isolatie is een trotse sponsor. Volg hier zijn wedstrijden!

Lees verder
Kurt Deklerck, rolstoelbiljarter

Hieronder vind je een timeline van Kurt Deklerck's wedstrijden.

Kurt Deklerck wint G-sporter trofee van Brugge!

Stad Brugge reikte voor het eerst een trofee uit voor G-sporters. Kurt Deklerck ging met deze prijs lopen, de 300ste trofee in zijn carrière. In Brugge heeft Deklerck nu alles gewonnen wat er te winnen valt: Sportman van Brugge, G-sportman van Brugge, Eervolle vermelding sporttrofee van Brugge, en Sporttrofee van Brugge.

Kurt Deklerck pakt zilver op de Belgian Open 2024

In het weekend van 15 maart organiseerde WDBS (World Disability Billiard and Snooker) een internationaal tornooi snooker in The Trickshot in Brugge. Het tornooi zag 40 deelnemers, de meesten afkomstig uit Groot-Brittannië en België. Deklerck ging door tot de finale, maar verloor de strijd tegen Beaumont. Deklerck schreef wel de hoogste break van het tornooi op zijn naam. Een terechte prestatie gezien hij zich niet optimaal kon voorbereiden door een aanslepende schouderblessure.

Kurt Deklerck behaalt zilver medaille op WK 6 Reds

Kurt Deklerck (Brugge) behaalt zilver medaille op WK 6 Reds en ook Gerdy Dupont (Poperinge) behaalt zilver. Kurt won alle poule wedstrijden respectievelijk 2-1, 2-1, 2-0. De halve finale won Deklerck van een Thaise speler met 3-0. In de finale was Deklerck niet echt top en de reglementen keerden zich tegen hem. Deklerck verloor de wedstrijd, waarin hij zijn zesde wereldtitel kon nemen, met 3-1 van de Engels Gary Swift. Deklerck scoorde wel de hoogste break in zijn klasse.

Kurt Deklerck wint 9-ball rolstoel pooltornooi

Op dinsdag 7 november verzamelden 8 rolstoelers in The Trickshot Snooker en Poolclub te Brugge. Deklerck toonde zich opnieuw de sterkste van alle deelnemers. Toch verloor hij in de voorrondes 1 wedstrijd. Iedereen speelde tegen iedereen. Deklerck verloor met 2-0 van de regerend wereldkampioen rolstoeldarts Vincent D’Hondt uit Passendaele.

Kurt Deklerck op weg naar Polen!

Kurt Deklerck neemt op zaterdag 19 – zondag 20 augustus deel aan een internationaal tornooi pool in het Poolse Krakau, dit tornooi wordt voor de eerste keer georganiseerd in de “Sport Billiard Club “TCF HUB””. Kurt heeft reeds meerdere Wereldtitels en Europese titels in zowel snooker als pool op zijn naam. De teller staat momenteel op 293 titels. Er zijn 18 deelnemers uit 10 verschillende landen: Polen, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Slovakije, Duitsland, Noorwegen, Ierland, Slovenië, België en Taipei.

Kurt Deklerck wint 26ste Belgische titel rolstoelsnooker op een rij!

De wedstrijd tegen Patrick Puttemans uit Leuven was zeker en vast spannend. Ondanks dat Deklerck 2-1 achterstond in een race naar 3, slaagde hij erin om terug te vechten en de wedstrijd te winnen. Het verliezen van twee spelen op de zwarte bal toont aan hoe intens de strijd was tussen de twee rolstoelspelers. Het is duidelijk dat Puttemans, Deklerck tot het uiterste heeft gedreven en het een waardige tegenstander was in deze finale. De setstanden waren (61-21) - (41-49) – (43-50) – (64-10) – (88-32) = 3-2

Kurt Deklerck behaalt goud op Sint-Martinus Open 9-Ball

Bruggeling Kurt Deklerck kon afgelopen zaterdag weer een nieuwe titel aan zijn palmares toevoegen. Als enige rolstoelspeler won Kurt in een meer dan 12 uur durende finale van Ogie Santos met maar liefst 6-1. Het is duidelijk dat Kurt na een carrière van 36 jaar nog steeds aan de top staat. Op zaterdag 27 mei speelt hij zijn 26e finale snooker op een rij in De Pomerans in Lochristi tegen Patrick Puttemans uit Leuven.

Kurt Deklerck wint 9-ball tornooi in The Trickshot Brugge

Kurk Deklerck haalde zijn 285e titel binnen tijdens het rolstoelsnookertornooi in The Trickshot (Brugge). 2 maart 2023 is de dag waarop rolstoelatleet Kurk Deklerck opnieuw een titel rijker is. The Trickshot in Brugge vormde het toneel voor een 9-ball tornooi waar Kurt met een 4-3 overwinning nipt de finale won van Michel Cant. Halve finalisten waren Kenny Vangampelaere en Serge Van Belle.

Kurt Deklerck neemt deel aan European Masters 2023 in Zweden

Op 8 februari vertrekt Bruggeling en rolstoelatleet Kurt Deklerck naar Malmö (Zweden) om deel te nemen aan de European Masters 2023. Dit rolstoel-snookertornooi vindt plaats van 9 tot 11 februari en verwelkomt enkel de crème de la crème van de snookerwereld. Het zijn de beste 12 Europese spelers en 1 topspeler uit Taiwan die het tegen elkaar zullen opnemen. Het zijn de beste 12 Europese spelers en 1 topspeler uit Taiwan die het tegen elkaar zullen opnemen. Deze kampioenen die ooit nationale, Europese of wereldtitels behaalden, spelen zowel een 8-ball als 9-ball tornooi.

Kurt Deklerck wint 9-ball tornooi in Brugge

Nieuwe titel voor Kurt is binnen, nummer 284 op zijn palmares! Dinsdag was het verzamelen geblazen in The Trickshot in Brugge voor laatste 9-ball tornooi van 2022. Kurt won de finale met 3-0 van Michel Cant, Jurgen Morel eindigde op 3e plaats na 3-1 winst tegen Kenny Vangampelaere.

Kurt Deklerck op het BK

Op zondag 22 mei vond de finale plaats van het BK Rolstoelsnooker in De Pomerans Snooker Loungebar te Lochristi. De 2 spelers die zich konden plaatsen voor de finale waren Kurt Deklerck (Brugge) en Michel Cant (Zedelgem). Het werd een spannende finale met zeer sterk safety spel van beide spelers, maar toch kon Kurt Deklerck het laken naar zich toe trekken en won met 3-1. Deklerck scoorde ook de hoogste break. Hiermee behaalt Deklerck 282 titels!

Kurt Deklerck behaalt brons op het Europees Kampioenschap

Rolstoelatleet en Royaux-uithangbord Kurt Deklerck behaalt een bronzen medaille in de 8-ball discipline. Op dit sterk bezet Europees Kampioenschap in Slovenië slaagt Bruggeling Deklerck er weer in om zijn 22e medaille te behalen op een EK. Hij won zijn kwalificatie wedstrijden met 5-1, 5-0, 5-1. In de kwartfinale versloeg hij zijn landgenoot David Himpe met 5-2. Deklerck moest enkel zijn meerdere erkennen in de Zweed Henrik Larsson hij verloor in de 1/2 finale met 5-1.

Kurt Deklerck op Europees Kampioenschap

Rolstoelatleet en Royaux-uithangbord Kurt Deklerck neemt tussen 4 en 12 maart deel aan het Europees Kampioenschap Pool in het Sloveense Lasko. Samen met 20 deelnemers uit 13 verschillende landen strijdt Kurt voor de gouden medaille in de disciplines 8-Ball, 9-Ball en 10-Ball.

Zilver op het Wereldkampioenschap 9-ball in Tampere (Finland)

Het is zilver geworden op het Wereldkampioenschap 9-ball in Tampere (Finland). De finale was er net te veel aan! Super mooie prestaties en wedstrijden gespeeld, maar in de finale kon Deklerck deze niet doortrekken. Verlies met zware 9-4 cijfers in de finale van de Ier Dinsmore.

Team Europe wint Nation Continental Cup

Van 15 tem 17 september vond in Barnsley (Engeland) voor de eerste maal de Nation Continental Cup 9-ball voor rolstoelers plaats. Dit is een tornooi tussen de beste 5 Europese spelers en de beste 5 spelers uit Groot-Brittanië. Kurt Deklerck maakte deel uit van het Europese team. Deklerck's team kwam als de winnaar naar voren. Door deze overwinning komt de teller van behaalde titels van Kurt Deklerck op 268 te staan!

Kurt Deklerck wint Europese titel 10-ball in Portugal

Op de Europese poolkampioenschappen in het Portugese Albufeira heeft rolstoelatleet Kurt Deklerck uit Brugge goud veroverd in het 10-ball. De trekking voor het 10-ball tornooi was Kurt nochtans niet gunstig gezind. In zijn openingsmatch nam hij het op tegen regerend wereldkampioen 9-ball Henrik Larsson uit Zweden. Kurt won met het kleinste verschil: 5-4. In de finale trof Deklerck de Brit Roy Kimberly. Het werd een spannende wedstrijd voor de Bruggeling. Hij versloeg Kimberly met 6-5. Deklerck speelde voor de derde keer op rijd de finale. Voor Deklerck is dit de 262e titel op zijn lange palmares. Royaux sponsort al jaren Kurt Deklerck en we zijn dan ook heel blij met zijn prestatie.