Terug naar het overzicht

Wat is hellingsbeton?

De betekenis van hellingsbeton kan uit het woord zelf worden afgeleid: hellingsbeton is een soort chape die wordt afgewerkt met een hellingsgraad.

Lees verder Vraag of opmerking? Klik hier

Waarom hellingschape?

Hellingsbeton of hellingschape wordt toegepast op een vlakke ondergrond, zoals platte daken of terrassen. Er wordt gekozen voor hellingschape zodat water niet op die oppervlaktes blijft staan en netjes kan weglopen. De helling gaat dan ook in de richting van de waterafvoer. Hoeveel helling moet een plat dak bijvoorbeeld hebben? Wel, om ervoor te zorgen dat het water voldoende afvloeit, is een hellingsgraad van minimaal 1.5% nodig.

Waarop letten bij de plaatsing van hellingsbeton?

Hellingsbeton wordt rechtsreeks gegoten op de onderlaag van het dak of terras. Daarbij is het belangrijk om bij de plaatsing van de hellingschape te letten op de draagkracht van de drager, zoals de dakconstructie of de vloer waarop de hellingschape zal worden geplaatst. Daarnaast is het ook belangrijk dat de helling in de richting van de waterafvoer, bv. afvoergoot of riolering, gaat en een voldoende grote hellingsgraad heeft.

Soorten hellingsbeton?

Er zijn twee soorten hellingsbeton: isolerend hellingsbeton (roofmix) en cementchape in helling.

Voor platten daken beschikt Royaux over roofmix. Met dit hellingsbeton voorzie je je plat dak niet enkel van een helling, maar zorg je meteen ook voor extra isolatie om de EPB-norm makkelijker te behalen.

De klassieke cementchape in helling heeft ook een uitstekende kwaliteit om je plat dak of terras te voorzien van een helling, maar beschikt in tegenstelling tot isolerend hellingsbeton (roofmix) niet over thermische eigenschappen.

Vragen over hellingsbeton?

Advies nodig over de beste oplossing voor jou en benieuwd naar de prijs van hellingsbeton? Kies voor het gespecialiseerde team van Royaux en contacteer ons voor meer informatie, een vrijblijvende prijsofferte of gratis plaatsbezoek.

Vraag, opmerking of offerte?


We helpen je graag verder!
Royaux Chape & isolatie
Chappie chatbot
loading