Terug naar het overzicht

Waarom kiezen voor een zandcement dekvloer?

Dekvloeren zijn er in verschillende soorten en samenstellingen. Zo heb je (niet-)hechtende en zwevende dekvloeren en dekvloeren uit zandcement, ook specievloer, smeervloer of chape genoemd. Maar wat is een zandcement dekvloer precies en in welke gevallen is deze vloer de beste keuze?

Lees verder Vraag of opmerking? Klik hier

In ’t kort: Wat is een zandcement denkvloer?

De zandcement dekvloer is een laag die op de dragende laag komt. Die betonvloer (ondergrond) is vaak niet effen genoeg om er de vloerbedekking op te leggen en vraagt dus nog een afwerkingslaag. Eenzandcementgebonden dekvloer is de oplossing voor die afwerkingslaag en is meteen een goeie onderlaag voor de gewenste vloerbekleding. In tegenstelling tot andere dekvloeren kan deze ook op afschot aangebracht worden.

Wat is zandcement?

Zandcement bestaat, zoals het woord het zegt, uit zand en cement. De verhouding van de twee grondstoffen hangt af van de soort zandcement die je nodig hebt: voor stabilisé ligt die op ongeveer 150 kg cement per m3 zand, voor chape plus gaat het om ongeveer 250 kg cement per m3 zand. Om tot een goed mengsel te komen, voeg je water toe tot je de juiste structuur hebt bereikt. Die moet stevig zijn en de specie mag niet uitlopen.

De droogtijd van de zandcement deklvoer is afhankelijk van de dikte van de laag. Die moet tussen 3 en 5 centimeter dik zijn. De vloer hardt ongeveer 1 cm per week uit, dus hou je best rekening met een droogtijd evenredig met het aantal centimeter van de laagdikte.

Zandcement dekvloeren: toepassingen

Een dekvloer in zandcement is de perfecte (onder)vloer voor:

  • Tegels
  • Parket
  • (Beton)verf
  • Linoleum
  • Het wegwerken van leidingen

Ben je dus op zoek naar een dekvloer om die ruwheid van de betonlaag te egaliseren én die tegelijk die ideale basis is voor de laatste bedekkingslaag? Moet die vloer misschien ergens op afschot aangebracht worden? Dan is een zandcement dekvloer wat jij nodig hebt!

Vraag, opmerking of offerte?


We helpen je graag verder!
Royaux Chape & isolatie
Chappie chatbot
loading