Terug naar het overzicht

Wat is het verschil tussen een hechtende, niet-hechtende en zwevende dekvloer?

Een hechtende dekvloer, een niet-hechtende dekvloer of een zwevende dekvloer, bij de plaatsing van chape heb je verschillende mogelijkheden. Zie je door de chape de vloer niet meer? Dan helpen we je graag op weg en onderscheiden de volgende 3 soorten dekvloeren:

Lees verder Vraag of opmerking? Klik hier

Hechtende dekvloer:

Hechtende dekvloeren worden rechtstreeks op de draagvloer aangebracht. Voor het plaatsen van de hechtende dekvloer kan er eventueel eerst een aanbrandlaag of voorstrijkslaag worden aangebracht.

 

Niet-hechtende dekvloer:

Niet-hechtende dekvloeren worden geplaatst op een waterkerende laag. Deze waterkerende laag kan een bitumenlaag of plastiekfolie van 0,20 mm zijn. Deze types dekvloeren worden doorgaans gewapend.

 

Zwevende dekvloer:

Zwevende dekvloeren zijn niet-hechtende dekvloeren die op een isolatielaag worden geplaatst en steeds van een wapening zijn voorzien.

 

Wat is gewapende chape?

Bij zwevende chapes, bv. toegepast bij vloerverwarming, is het nodig om de dekvloer te wapenen, maar wat is dat nu, gewapende chape?

Chape wordt gewapend om de eigenschappen van chape te verbeteren. Door het wapenen van je chape is deze beter bestand tegen scheuren en barsten en verhoog je zo de buig- en druksterkte. Wanneer je kiest voor het plaatsen van vloerverwarming is het bovendien noodzakelijk om gewapende chape te gebruiken en zo de chape bestand te maken tegen thermische spanningen in de vloer. Lees meer over de beste wapening voor chape.

 

Benieuwd naar wat Royaux voor jou kan betekenen? Ontdek hier onze realisaties. 

Vraag, opmerking of offerte?


We helpen je graag verder!
Royaux Chape & isolatie
Chappie chatbot
loading