Terug naar het overzicht

Is chape nodig wanneer ik voor polierbeton kies?

Alles wat je moet weten over polierbeton

Moet je chape leggen als je polierbeton plaatst? Dat is een interessante vraag, maar wat is polybeton of polierbeton nu eigenlijk en wat zijn de toepassingen van polybeton? Het antwoord op al deze vragen zetten we graag voor je op een rij.

Lees verder Vraag of opmerking? Klik hier

Wat is polybeton?

Een vloer van polybeton of polierbeton is een massieve betonvloer. Na het gieten van het polierbeton wordt de toplaag glad gemaakt en gepolierd tot een egaal resultaat.

Wat zijn de toepassingen van polybeton?

Een vloer in polierbeton kan zowel buiten als binnen worden geplaatst.

Een oprit of terras in polierbeton zorgt niet enkel voor een stijlvolle uitstraling, het vraagt ook weinig onderhoud.

Binnen polierbeton gieten, is zowel voor een nieuwbouw als renovatieproject mogelijk én zorgt ervoor dat chape gieten niet meer nodig is.

Wat zijn de nadelen van polybeton?

Naast deze voordelen zijn er aan polybeton ook enkele nadelen verbonden. Houd zeker rekening met de volgende zaken wanneer je kiest voor gepolierde beton:

  • Polybeton kan niet even vlak als een chape worden geplaatst. Aangezien polybeton met grote en zware machines wordt gepolierd, kan polybeton niet zo fijn worden afgewerkt als een manueel gepolierde chape.
  • Bij de combinatie van polybeton en vloerverwarming is er door de temperatuurschommelingen een grote kans op scheurvorming. Deze scheuren kunnen in zeker mate worden vermeden door voegen in te schijven.
  • Schotelvorming is een veelvoorkomend fenomeen bij polybeton. Om dit te vermijden wordt aangeraden om polybeton met een minimale dikte van 12cm in een omgeving met een stabiele temperatuur te plaatsen.

Is chape nodig wanneer ik voor polybeton kies?

Nee, chape is niet nodig bij polierbeton of polybeton. Je kan er wel voor kiezen om onder het polierbeton een isolatiechape te voorzien. 

Kies je voor een epoxyvloer?  In dat geval is er chape plus nodig.

 

Meer weten over wat Royaux voor je doet en hoe wij het leggen van chape aanpakken? Bekijk dan de video hieronder of contacteer ons voor meer informatie!

Wil je meer weten over chape, de functie ervan, de soorten en droogtijden? Ontdek alle artikelen over chape.

Heb je graag informatieve video's over chape? Bekijk alle video's over chape en isolatie.

Vraag, opmerking of offerte?


We helpen je graag verder!
Royaux Chape & isolatie
Chappie chatbot
loading