PUR is perfect te combineren met vloerverwarming en is zelfs aan te raden, maar dan moet de PUR wel aan een aantal eisen voldoen.

Eerst en vooral moet de PUR voldoende dik gespoten zijn, anders verwarmt de ondergrond mee. Na het spuiten moet je de PUR schuren. Het is belangrijk dat de PUR vlak is voor de vloerverwarming. Zo werk je de afdruk van de onderliggende leidingen weg en kan de vloerverwarming mooi vlak worden gelegd.

Chape & Isolatie Royaux komt vooraf altijd langs om de vloerpas te controleren en uit te zetten. Want de PUR mag zeker niet te hoog of te laag liggen. Anders is er geen perfecte dekking van de chape op de vloerverwarming. Nadien kan de chauffagist dan zijn PVC-folie leggen. Dit is iets wat vaak vergeten wordt, maar heel belangrijk is. Geschuurde PUR zuigt namelijk het vocht uit de onderste laag van de chape waardoor die te snel kan drogen, loskomen en zelfs barsten vertonen.

Op PUR raden wij af om een noppenplaat of vaste isolatieplaat te gebruiken. PUR kan immers nooit 100% vlak kan worden uitgevoerd zodat de platen nooit perfect kunnen gelegd worden, waardoor de chape later kan barsten.

Hoe dik is PUR bij vloerverwarming?

PUR is idealiter 10 cm dik bij vloerverwarming. De PUR kan dunner aangebracht worden als die boven de geplaatste technieken komt zodat de bovenlaag geschuurd kan worden zonder schade aan te brengen aan de geplaatste leidingen. Zo ontstaat de meest vlakke ondergrond mogelijk om de vloerverwarming op te plaatsen. Om PUR zo dik mogelijk te kunnen spuiten biedt Royaux ook verschillende dunne vloeichapes aan.

Wil je meer weten over PUR-isolatie of vraag je jezelf af wat PUR kost per m²? Aarzel niet om ons te contacteren.

Vraag, opmerking of offerte?


We helpen je graag verder!
Royaux Chape & isolatie
Chappie chatbot
loading