Kurt Deklerck wint Europese titel 10-ball in Portugal

Gepubliceerd op:

Op de Europese poolkampioenschappen in het Portugese Albufeira heeft rolstoelatleet Kurt Deklerck uit Brugge goud veroverd in het 10-ball.

De trekking voor het 10-ball tornooi was Kurt nochtans niet gunstig gezind. De Bruggeling kreeg een zware trekking voorgeschoteld. In zijn openingsmatch nam hij het op tegen regerend wereldkampioen 9-ball Henrik Larsson uit Zweden. Kurt won met het kleinste verschil: 5-4. Daarna was het de beurt aan de Duitser Gattinger. Deklerck kwam 4-1 achter, maar kon toch nog het laken naar zich toe trekken en won met 5-4.

In de halve finale nam Deklerck het op tegen meervoudig wereld –en Europees kampioen Dinsmore. Ook deze wedstijd won Deklerck met het kleinste verschil: 6-5. In de finale trof Deklerck de Brit Roy Kimberly. Het werd een spannend wedstrijd voor de Bruggeling. Na 1-4, 3-5 te hebben achter gestaan, vocht Deklerck zich terug in de wedstrijd. Hij versloeg Kimberly met 6-5. Deklerck speelde voor de derde keer op rijd de finale.  

Voor Deklerck is dit de 262e titel op zijn lange palmares. Royaux sponsort al jaren Kurt Deklerck en we zijn dan ook heel blij met zijn prestatie. Proficiat vanwege het volledige Royaux-team, Kurt!

Kurt Deklerck wint Europese titel 10-ball in Portugal Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten.