Kurt Deklerck behaalt zilver medaille op WK 6 Reds

Kurt Deklerck (Brugge) behaalt zilver medaille op WK 6 Reds en ook Gerdy Dupont (Poperinge) behaalt zilver. 6 Reds snooker is een onderdeel van snooker waar er met 6 rode ballen gespeeld wordt ipv 15 rode ballen.

Lees verder
Kurt Deklerck behaalt zilver medaille op WK 6 Reds

Voor Deklerck is dit een volledig nieuwe discipline: “Om eerlijk te zijn heb ik pas de correcte reglementen vernomen bij mijn aankomst op het toernooi. Vandaar dat mijn voorbereiding niet perfect is verlopen omdat ik in België getraind heb met andere reglementen. Want dit is een zeer tactisch spel waar je extra op getraind moet zijn en dat was ik niet”, aldus Deklerck. 

Er waren 36 deelnemers onderverdeeld in 5 reeksen naargelang de beperking van de persoon. Toch won Kurt alle poule wedstrijden respectievelijk 2-1, 2-1, 2-0.

De halve finale won Deklerck van een Thaise speler met 3-0. In de finale was Deklerck niet echt top en de reglementen keerden zich tegen hem. Deklerck verloor de wedstrijd, waarin hij zijn zesde wereldtitel kon nemen, met 3-1 van de Engels Gary Swift.

Deklerck scoorde wel de hoogste break in zijn klasse. 

Ook de andere Belgische deelnemer leverde een prachtprestatie op dit WK in Nakhon Ratchasima. Hij won eveneens zilver. Na winst in de halve finale met 3-1 en verloor de finale met 3-1 van een Thaise speler.

Royaux Chape & isolatie
Chappie chatbot
loading