Chape leggen en enkele dagen later al beginnen vloeren? Met sneldrogende chape kan je 2 tot 4 dagen na het chapen al aan de slag met je vloerbekleding. Tijdswinst voor je bouwproject en bruikbaar voor alle types vloeren. 

Time is money. Ook bij het installeren van je dekvloer. Als je wat meer wilt betalen dan de prijs van klassieke zand-cement chape, verdien je dat terug in je tijdswinst. Waarom kiezen voor sneldrogende chape? De voordelen op een rijtje.

  • Je kiest je droogtijd zelf
  • Minder krimp en scheuren
  • Heropname vocht verhinderd
  • Tijdswinst voor je (ver)bouwproject

Kies je droogtijd zelf

Er zijn verschillende versnellers die je kan toevoegen aan je chape. Die staan elk voor een andere droogtijd. Je kiest voor 2 tot 4 dagen, 8 tot 10 dagen of 14 tot 16 dagen. Er wordt telkens uitgegaan van een maximale dikte van 6 centimeter om die droogtijden te garanderen.

Hou er rekening mee dat een kortere droogtijd een duurdere prijs met zich mee brengt. Voor de snelst drogende chape – 2 tot 4 dagen – betaal je bijna het dubbel van klassieke chape.

Sneldrogende chape kan je al na 2 dagen betegelen

Minder kans op krimpscheuren

De extra component in je sneldrogende chape zorgt ervoor dat het vocht kristalliseert. Er is minder krimp en bij gevolg ook minder risico op scheuren. Je dekvloer is dus sterker en egaler.

Een hydrofobering verhindert bovendien dat vocht heropgenomen wordt. Ook dat heeft een positief effect op de eindkwaliteit van je chape.

Het vocht kristalliseert door de versneller toe te voegen.

Tijdswinst voor je project

Dit is en blijft uiteraard dé reden om voor sneldrogende chape te kiezen: je kan sneller vloeren en wint dus tijd in je planning. Je dekvloer bereikt bovendien sneller zijn eindsterkte. Al na 2 tot 16 dagen is je chape ijzersterk. Bij traditionele dekvloeren duurt het 28 dagen vooraleer ze helemaal uitgehard zijn.

Voor je woning geldt dit minder, maar als je een winkel of café verbouwt, beperkt je je inkomensverlies. Moet je zaak een maand dicht? Een serieus probleem. Met sneldrogende chape kan je na een weekje je klanten al opnieuw ontvangen.
 

 

 

Chappie chatbot
loading