Terug naar het overzicht

Wat is PUR?

Alles wat je moet weten over PUR

Ben je op zoek naar een sterk en praktisch isolatiemiddel voor jouw project? Dan is PUR of polyurethaan een geschikte keuze. Maar waar kun je PUR isolatie precies voor gebruiken en heeft PUR isolatie nadelen voor de gezondheid? Hieronder scheppen we graag duidelijkheid.

Lees verder Vraag of opmerking? Klik hier

Waar kan ik PUR voor gebruiken?

Gespoten PUR of polyurethaan is een ideale stabiele isolator en is uitermate geschikt voor het isoleren van vloeren voor diverse bouwtoepassingen. Het vermindert de opbouwhoogte met één laag stenen, terwijl het zorgt voor een verminderd warmteverlies via de (tussen)vloeren. Kiezen voor PUR is ook een duurzame keuze. Dankzij het gebruik van Isotrie 204-S PUR-schuim realiseren we je werf 100% milieuvriendelijk en klimaatneutraal.

Hoe wordt PUR gespoten?

Om ervoor te zorgen dat PUR je vloer optimaal isoleert, is het belangrijk dat PUR spuiten op een correcte manier gebeurt.

Om PUR isolatie aan te brengen moet de betonplaat droog en stofvrij zijn, moet de werf wind- en waterdicht zijn en moet de temperatuur van de betonplaat meer dan 5°C bedragen. Een vochtige betonplaat zal ervoor zorgen dat de gespoten PUR niet zal harden, een stoffige betonplaat zal ervoor zorgen dat deze niet zal hechten.

Om de kwaliteit te garanderen komen de medewerkers van Royaux deze omstandigheden controleren alvorens PUR te spuiten. 

Tijdens het spuiten zelf moet de PUR worden opgebouwd in lagen van 4 cm. Een te dikke laag krijgt immers een te hoge reactie warmte en hierdoor kunnen er holtes in de PUR ontstaan.

Royaux garandeert een plaatsing volgens de regels van de kunst en de polyurethaan is ATG-geattesteerd op producten en op de plaatsing. Kiezen voor Royaux is kiezen voor de garantie dat de PUR niet zal verzakken of slechte isolatiewaardes zal vertonen.

Is PUR schadelijk voor de gezondheid?

Nee hoor, PUR isolatie is niet schadelijk voor de gezondheid. PUR spuitisolatie is een gespoten schuimlaag op basis van chemische materialen. Tijdens het spuiten kunnen er schadelijke stoffen vrijkomen, zogenaamde isocyanaten. Omwille hiervan laat je het aanbrengen van PUR beter over aan ervaren vakmannen. Na het uitharden kunnen deze niet meer vrijkomen uit de isolatielaag en is er geen gevaar meer voor de gezondheid. Ook het eindproduct zelf is niet-toxisch.

Wil je meer weten over PUR schuim isolatie of vraag je jezelf af wat PUR kost per m²? Aarzel niet om ons te contacteren.

 

Vraag, opmerking of offerte?


We helpen je graag verder!
Royaux Chape & isolatie
Chappie chatbot
loading