Terug naar het overzicht

Waarom Chape plus beter is dan traditionele methodes

Chape Plus versus netbewapening en droge vezelbewapening

Chape plus heeft enkele voordelen in vergelijking tot traditionele methodes. Wij maken hier de vergelijking met chape met netbewapening en chape met droge vezelbewapening :

Chape plus ter vervanging van chape met netbewapening

Waar veel chappers nog chape met netbewapening gebruiken, werkt Royaux Chape en Isolatie met chape met een extra vezelcomponent : chape plus. Chape met netbewapening is mooi in theorie, maar in de praktijk komt de netbewapening op de beton te liggen en is de bewapening daardoor niet homogeen verdeeld. Chape plus zorgt daarentegen voor een bewapening op volle dikte.

Chape plus ter vervanging van chape met droge vezelbewapening

Bij chape met droge vezelbewapening worden de vezels aan te chape toegevoegd voor het transport. Daardoor blijven de vezels bovenaan liggen. Hierdoor krijgen we geen homogene verdeling van de vezels in de chape. Dit kan zelfs zorgen voor losliggende stukken chape of een grotere hoeveelheid aan barsten. Bij chape plus gebeurt de toevoeging van vezels en granietcompound op de werf zelf per dosering. Dit zorgt voor een homogene verdeling van de vezels in de chape, dus voor een gelijke bewapening door gans de chape.

5 voordelen van Chape plus

  • minder kans op scheuren
  • minder kans op oppervlakte slijtage
  • snellere droogtijd
  • homogeen verdeeld
  • hogere afwerkingsgraad

GRAAG EEN OFFERTE ONTVANGEN?

Beantwoord enkele korte vragen en u ontvangt een offerte op maat van uw project.
Wij doen ons uiterste best om zo snel mogelijk een antwoord te bieden op uw aanvraag.